sharon-pittaway-4_hFxTsmaO4-unsplash_d4a98310-1151-4866-a03f-8b8fdf263e07_1500x

Nauka

Dublji zaron - Formulacije

Scandinavian Biolabs se ponosi prirodnim formulama koje su efikasne, ali iznad svega trensparentne. Kako bismo osigurali da se glas naše zajednice čuje, otputovali smo u Barselonu, u Španiji – u dom Vytrus Biotech-a. Lider u tehnologiji matičnih ćelija, Vyrtus proizvodi funkcionalne aktivne sastojke, uključujući Capilla Longa, jedan od prvih sastojaka naše Bio-Pilixin formule. Ovde postavljamo stručnjacima neka od najčešćih pitanja koja se tiču Capilla Lunga-e, kako biste vi doneli najbolju moguću odluku o zdravlju vaše kose.

Ciklus rasta kose

Anagena faza (faza rasta) – je period aktivne deobe ćelija i primetnog rasta kose. Kroz ćelijski ciklus, oko 90% svih folikula se nalazi u anagenoj fazi i može da ostane u ovoj fazi između 2 i 8 godina.

Katagena faza (faza regresije) – Tokom 2 do 3 nedelje, proizvodnja ćelija se zaustavlja i folikuli kose se skupljaju. Vlasište počinje da se odvaja od dna folikula i formira kosu.

Telogena faza (faza odmora) – Izvedana od grčke reči telo – što znači kraj i gen – što znači stvara, talogen je označen kao kraj proizvodnje kose pošto folikuli prelaze u fazu ćelijskog mirovanja. Folikul može biti u fazi mirovanja i 3 meseca, a da to ne utiče na vlasište.

Eksogena faza (opadanje kose) – Zajedno sa telogenom fazom, eksogena faza nastaje kada kosa opada iz folikula, tokom čega nova kosa počinje da raste u folikulu dok se vraća u anagenu fazu.

Šta dovodi do promena u ovom ciklusu?

Najveći broj slučajeva gubitka kose je posledica neželjene promene u prirodnom ciklusu rasta kose. Nekoliko poznatih faktora utiče na gubitak kose, uključujući genetiku, hormone, bolest, lekove i način života.

Bilo koji od ovih faktora može da utiče na ciklus folikula kose, što dovodi do kraće anagene faze, odložene anagene faze ili proređivanjem kose izazvanim miniaturizacijom folikula. 

Iako možda nemamo kontrolu nad faktorima koo što su naša genetika – način života, glavni faktor gubitka kose je pod našom kontrolom.

Kako targetiramo gubitak kose

Bio-Pilixin® Formula
Pogodan za one sa ranom fazom gubitka kose ili one koji žele da održe volumen kose, naša zaštićena Bio-Pilixin® Formula je razvijena na osnovu istraživanja priznatih naučnih ispitivanja.

U skladu sa blagostanjem celog tela, Bio-Pilixin® Formula u sklopu naše rutine od 3 koraka, je dizajnirana da poboljša stanje skalpa i kose ka stanju optimalnog rasta.

Koristeći jedinstvena svojstva drevne biljke kurkume, Curcuma longa, uz ostale aktivne sastojke, Bio-Pilixin® sinergično podržava folikule kose kako bi dao značajne rezultate za one sa početnom fazom gubitka kose.

Moćni sastojci za pojačan rast

Capilia Longa: Povećanje trajanja anagene faze Curcuma longa uslovljava promenu ciklusa ka produženom periodu rasta u odnosu na placebo grupu.

Kofein: Kao stimulans, kofein pobuđuje krvne sudove skalpa doprinoseći povećanom protoku kiseonika i hranljivih sastojaka do korena dlake.

Kompleks Amino Kiselina: Uz to, primena amino kiselina može da ojača i popravi integritet oštećene kose.