ryoji

Održivost

Scandinavian Biolabs još uvek nije kompanija koja se bavi održivim beauty proizvodima. Svesni smo toga da su mnoga važna pitanja definisana većim varijablama u okviru kozmetičke industrije. Znamo da nismo savršeni, ali svaki dan težimo ka tome da proizvedemo proizvode koji su ne samo osvešćeni u smislu zdravlja, već malo više ekološki osvešćeni iz dana u dan. Putem ove stranice, možete otkriti šta sve već radimo – i što je još bitnije, ka čemu stremimo. Želimo da budemo transparentni u vezi sa trenutnim praksama, i da vas obaveštavamo o tome šta ćemo raditi bolje. Uglavnom smo fokusirani na naša četiri ključna pitanja: Sastojke, proizvodnju, isporuku i upotrebu plastike.

Sastojci

Kod svih Scandinavian Biolabs proizvoda, funkcionalnost je vrhunska vrednost. To znači da smo otišli van granica Danske kako bismo pronašli najbolje proizvode od eksperata širom sveta. Iako vodimo računa o karboničnom otisku naših trenutnih dobavljačkih metoda, stremimo ka tome da umanjimo naš uticaj bez ugrožavanja funkcionalnosti formule.

Proizvodi i proizvodnja

Naš osnovni asortiman proizvoda se proizvodi lokalno van naših kancelarija u Kopenhagenu, Dnskoj. To nam daje mogućnost da lako proverimo kvalitet naše proizvodnje, ali isto tako da minimalizujemo naš transportni otisak za uspostavljanje pravednih socijalnih uslova za sve naše zaposlene.

Isporuka

Uvek se trudimo da budemo što dostupniji – globalno. Ovo isto tako znači da smo svesni našeg karbonskog otiska. Trenutno, šaljemo sve proizvode direktno iz  Danske. Iako to podrazumeva kratke distance od proizvodnje do skladišta za pakovanje, na žalost, sa druge strane, podrazumeva i duže distance do klijenata oko sveta. Kontinuirano radimo na inicijativama koje bi skratile distance do naših klijenata.

Plastika

Upotreba plastike je jedan od najvećih izazova sa kojima se suočava kozmetička industrija. Iako je materijal sterilisan, otporan i posebno optimalan za proizvode za ličnu negu, isto tako smo svesni negativnog uticaja koji upotreba plastike ime na naše okruženje.

Nastojimo da minimiziramo upotrebu plastike na našim proizvodima, ali su trenutno i šampon i kondicioner u plastičnim omotima. Pa ipak, sarađujemo sa Cleanhub-om koji se bvi sakupljanjem plastike koja odgovara našoj potrošnji, što nam omogućuje da smo nutralni u tom smislu od 2022.